IDS - /NE/USPJEH ISTARSKOG REGIONALIZMA

AKCIJA

Cijena: 19.90 €

Akcijska cijena: 15.92 €

Autor: Tatjana Tomaić

Broj stranica: 206

Uvez: meki

Boja knjižnog bloka: crno-bijela

Format: 16 x 24 cm

Godina izdanja: 2018..

O knjizi

Istraživanje politike identiteta IDS-a dat će nam odgovore na pitanje zašto je toliko premoćno na lokalnoj razini pobijedio i pobjeđuje politički program koji se u demokratskim promjenama zauzimao za anacionalni sustav društva, federalni ustroj Hrvatske, autonomiju Istre, transgraničnu Euroregiju Istru, demilitarizaciju Istre, istarsku naciju i istrijanstvo? Kako je i zašto nastao i na kakvim temeljima počiva IDS? Tko su osnivači i čelnici IDS-a? Odnos IDS-a i njegovih čelnika prema državi i državnim institucijama?

Mr. sc. Tatjana Tomaić magistrirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, znanstvena grana Hrvatska politika / politika Europske unije. Tema njezina magistarskoga rada bila je Istarski regionalizam. Politika identiteta IDS-a 1990. – 2003.
Doktorandica je na Fakultetu političkih znanosti, znanstvena grana Komparativna politika. Priprema doktorsku disertaciju na temu Politike identiteta: studija slučaja – Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Istarski demokratski sabor (IDS).
Zaposlena je u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar. Područja njezina istraživanja su: politike identiteta, političke stranke, konfliktni potencijal i granična pitanja, međunarodni odnosi, hrvatska politika i politika Europske unije, regionalizam, nacionalizam.
Sudjelovala je i izlagala na brojnim međunarodnim kongresima, znanstvenim skupovima, tribinama, edukacijskim seminarima i politološkim školama u zemlji i inozemstvu. Stručnjakinja je za granična pitanja i politička analitičarka.
Autorica je knjige Hrvatsko-slovenska granica na rijeci Dragonji, koja je dobila Zlatnu povelju Matice hrvatske za 2014. godinu.