Uvjeti poslovanja

Na uvjete poslovanja primjenjuju se odredbe čl. 36. do čl. 55. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine 79/2007 i 89/2009, nastavno dalje: ZZP), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu.

Naručivanjem i kupnjom u Despot Infinitus.d.o.o. web trgovini kupac sporazumno potvrđuje pristanak na Uvjete poslovanja i korištenja.

Korištenjem bilo kojeg dijela www.despot-infinitus.com portala i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

OPĆENITO

KUPAC
Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske ili u inozemstvu, te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet web trgovini www.despot-infinitus.com. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Pravna osoba treba imati registriranu djelatnost kod nadležnog trgovačkog suda ili obrtničke komore. Svaki kupac prilikom narudžbe mora ostaviti točne osnovne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge, te odgovara za ispravnosti istih.

POTROŠAČ
Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

PRODAVATELJ
Prodavatelj je Despot Infinitus društvo s ograničenom odgovornošću, Uskopska 9, 10010 Zagreb, OIB: 46602631231, MBS: 080749490.

FOTOGRAFIJE I OPISI
Djelatnici Internet trgovine www.despot-infinitus.com  nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda, no zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

CIJENE
Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, euro, sa PDV-om, ako je riječ o proizvodima na koje se obračunava PDV. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave! Istaknute cijene u Web trgovini vrijede isključivo za kupnju putem interneta.

NARUČIVANJE

 • Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje web trgovine www.despot-infinitus.com
 • Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe, dakle prilikom završetka procesa kupovine u našoj online trgovini (web shopu) dobit ćete e-mail sa svim podacima o naručenim proizvodima, cijeni i načinu plaćanja koji je ujedno i potvrda da je narudžba zaprimljena.
 • Ako Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, da li prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe.
 • Ako je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Prodavatelj će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je Kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Prodavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.
 • Kupac odgovara za ispravnost podataka koje navodi u popunjavanju narudžbe.
 • Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.
 • Pri samoj narudžbi kupac će dobiti mogućnost izbora adrese za dostavu ako se ista razlikuje od registrirane adrese.

PLAĆANJE

 • Uplata na račun – uplata općom uplatnicom ili netbankingom preporučuje se privatnim osobama kojima nakon zaprimljene narudžbe stiže e-mail s ponudom za plaćanje (e-banking, uplata u banci, pošti itd.) Molimo Vas da svoju uplatu izvršite u roku do tri (3) radna dana jer će po isteku tog roka Vaša narudžba će biti stornirana.
 • Online plaćanje – U slučaju online plaćanja kreditnim karticama sustav će Vas odvesti na sigurnosnu stranicu WS PAY gdje trebate popuniti sve podatke kako bi izvršili plaćanje i narudžbu do kraja
 • Sva plaćanja biti će izvršena u eurimai (eur).

PRETHODNA OBAVIJEST

Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima kupovine predstavlja Prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP-a.

POTVRDA PRETHODNE OBAVIJESTI

Potvrdu prethodne obavijesti (Članak 44. ZZP-a) kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu.

ISPORUKA

 • Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti djelatnike Internet web trgovine www.despot-infinitus.com
 • Ako kupac ne primi robu ili obavijest o isporuci nakon što je poslana u očekivanom vremenu, kupac mora o tome obavijestiti prodavatelja na e-mail: prodaja@despot-infinitus.com da bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili da bi se poslala zamjenska pošiljka
 • Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.
 • Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija, odnosno nakon primitka uplate ( netbanking / općom uplatnicom).
 • Nakon zaprimanja te potvrde odnosno uplate prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do tri (3) radna dana.
 • Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi s daljnjom manipulacijom i isporukom robe.

POVRAT / REKLAMACIJE

 • Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, izuzev kada ste obaviješteni da se uslijed nedostatka proizvoda na skladištu ili otkazivanja transakcije isti ne može isporučiti uz ostale proizvode iz narudžbe, vratite nam pošiljku, a mi ćemo Vam ispravni proizvod poslati na naš trošak.
 • Kupac može, shodno Članku 45. ZZP, otkazati narudžbu ne navodeći za to razlog u roku od sedam (7) dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je Kupac primio proizvod. Kupac e-mailom mora obavijestiti Prodavatelja o otkazivanju narudžbe. Narudžba se smatra otkazanom kada Prodavatelj primi pismenu obavijest (e-mail). U slučaju otkazivanja narudžbe, Kupac je dužan o svom trošku vratiti kupljene proizvode Prodavatelju.
 • Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava.
 • Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja.
 • Prodavatelj se obvezuje Kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva vrijednosti proizvoda, uvećan za zakonske kamate, u roku od 30 dana od primitka pismene obavijesti o raskidu ugovora te primitka i provjere stanja vraćenih proizvoda.

REGISTRIRANI KORISNICI

 • Registriranjem na www.despot-infinitus.com portal korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.
 • Korisnik je dužan odmah prijaviti despot-infinitus.com portalu neovlašteno korištenje njegovog računa.Despot-infinitus.com ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
 • Despot-infinitus.com je dužan po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 8 ZZP-a, internet  trgovine despot-infinitus.com (Despot Infinitus .d.o.o.) vam omogućuje da svoje pisane prigovore šaljete na e-mail: prodaja@despot-infinitus.com
Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

MODIFICIRANJE UVJETA KORIŠTENJA

Despot-infinitus.com zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira uvjete korištenja. O važnim promjenama i dopunama despot-infinitus.com može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na despot-infinitus.com portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim uvjetima korištenja.

Sve upite koji se odnose na ove Opće uvjete korištenja možete uputiti na e-mail: prodaja@despot-infinitus.com