KLIKE - OPĆINSKE, GRADSKE, ŽUPANIJSKE, NACIONALNE...

Cijena: 19.90 €

Autor: Mirko Štifanić

Broj stranica: 298

Uvez: meki

Boja knjižnog bloka: crno-bijela

Format: 16 x 24 cm

Godina izdanja: 2023..

O knjizi

Demokratsko nazadovanje i zamjena stanovništva

 

Važnost ove knjige je što analizira vlastodršce koji prije izbora kao frazu ponavljaju da će biti servis građana i pošteno upravljati našim novcima, a nakon toga novci završavaju na tajnim računima ili u njihovim džepovima.
Bruno Langer

Knjiga na jasan i nedvosmislen način secira političku povijest i realnost na našem prostoru. Suprotstavlja monopol jedne stranke i političke elite i klikokracije naspram demokracije.
dr. sc. Filip Zoričić

Dugo se čekalo na ovakvu knjigu u kojoj autor analizira aktualnu političku kulturu, u biti kulturu – bez kulture. Bez odgovornosti, morala i etike. Ova knjiga će promijeniti naše mišljenje o predstavničkoj demokraciji.
prof. dr. sc. Renato Matić

Ova knjiga je značajan prilog nacionalnoj strategiji sprečavanja zlouporabe vlasti i moći i nadam se da će značajno  doprinijeti razvoju i sazrijevanju demokracije, posebno neposredne, u našem prilično nestabilnom i demokratski još uvijek nedovoljno zrelom društvu.
prof. dr. sc. Mirjana Nazor

Knjiga prof. dr. sc. Mirka Štifanića predstavlja svojevrsnu sociopolitičku analizu stanja i razvoja demokracije u Istri i Rijeci, što nikako ne umanjuje njenu aktualnost u širem društvenom kontekstu.

prof. dr. sc. Mauro Dujmović

Pitanje aktivacije pojedinca, modernog čovjeka, u suvremene tijekove aktualnog političkog života i odlučivanja, te kompleksnost i različite barijere tom uključivanju, u sferi su interesa autora koji, gotovo poput budnice, poziva pojedinca na aktivaciju, ističući njenu nužnost i nezamjenjivost (nezaobilaznost) u razvoju suvremenog inkluzivnog i deliberativnog društva.

izv. prof. dr. sc. Borna Debelić

Autorovo upozoravanje za zlouporabu vlasti – koristeći pritom naziv „klike“, nije puko prozivanje onih koji tako postupaju u praksi. Poanta njegove kritike pojedinih čelnika u vlasti, znanosti i medijima – koji se tako ponašaju, prvenstveno je u tome kako izbjeći da dođemo do potpunog odsustva normalnih odnosa u društvu.

mr. sc. Drago Kraljević