RATNI BRODOVI MORNARICE KRALJEVINE JUGOSLAVIJE

AKCIJA

Cijena: 33.17 €

Akcijska cijena: 29.85 €
Cijena u kunama: 224.90 kn

Autor: Zvonimir Freivogel

Broj stranica: 364

Broj fotografija: 382

Uvez: meki

Format: 23 x 28 cm

Godina izdanja: 2020..

O knjizi

U hrvatskom govornom području osim enciklopedijskih izdanja, poput Pomorske enciklopedije, do sad nije objavljena knjiga u kojoj bi se na jednom mjestu opisivali svi ratni brodovi jugoslavenske Kraljevske ratne mornarice (ili samo Kraljevske mornarice, odnosno Mornarice, kako se nazivala u doba njenog postojanja), njihovi tehnički podatci, kao i sudbine, čak i pod tuđim zastavama.
Već poznati pomorski autor Zvonimir Freivogel posvetio se toj temi, koja se bavi ratnim i pomoćnim ratnim brodovima te bivše mornarice, od kojih su neki potjecali i iz fundusa bivše austrougarske Carske i kraljevske ratne mornarice, a drugi su građeni u njemačkim, britanskim, francuskim, belgijskim i jugoslavenskim brodogradilištima. Djelovali su na moru, rijekama i jezerima do raspada Kraljevine Jugoslavije 1941. godine, a neki i poslije pod talijanskom i njemačkom zastavom. Konačno su posljednji od tih ratnih veterana služili pod zastavom poslijeratne Jugoslavenske ratne mornarice (JRM), što je pak druga priča, koja će biti opisana u slijedećem nastavku ove male enciklopedije.
Knjiga je i bogato ilustrirana, a neke fotografije iz privatnih zbirki još nisu bile objavljivane, barem ne u Hrvatskoj, te će sigurno biti zanimljive i stručnjacima, kao i ljubiteljima pomorske tematike.