PISMA IZ DALJINE 1976.-2022.

Cijena: 33.17 €

Autor: Stjepan Asić

Broj stranica: 623

Uvez: meki

Boja knjižnog bloka: crno-bijela

Format: 23 x 28 cm

Godina izdanja: 2022..

O knjizi

Ovaj skup važnijih, zanimljivijih pisama, osvrta i članaka, mojih, ali i mnogih mojih prijatelja, poznanika i inače dopisnika s kojim sam se godinama dopisivao te surađivao, može se nadovezati kao prilog mojoj knjizi Vapaj iz daljine – Hrvati (Zapadne) Australije 1976–2016).
Pošta je predstavljena kronološki, iz godine u godinu, kao i sama knjiga, te obuhvaća nešto duže razdoblje, od 1976. do 2022. godine, za razliku od prethodne knjige koja završava 2016. godinom. Prvi dio odnosi se na poštu uglavnom pisanu na pisaćem stroju, a od 1995. godine nadovezuje se na digitalni način dopisivanja, znatno olakšavajući vezu i šireći krug dopisnika.
Većina je pisama na hrvatskom jeziku, zatim na engleskom i španjolskom, što ustvari pokazuje i raznovrsnost dopisivanja, ne samo unutar hrvatskih organizacija nego i sa širom publikom, bilo na političkom, kulturnom, društvenom ili sportskom području. Napisana su u ime organizacija u čijem sam radu sudjelovao ili u moje osobno ime. Poneka su pisma pisana široj obitelji o temama vezanima za događaje u domovini.