TITO – jedna biografija u prodaji

Objavljeno: 27/06/2017

 

NOVO!


 

Ovo je jedinstvena biografija, nastala na temelju dugogodišnjih istraživanja srpskih, ruskih, hrvatskih i američkih arhiva. Ovo je knjiga o liku koji je ponajviše i ponajduže bio vlastoljubac i hedonist, kolekcionar najviših partijskih i državnih funkcija, bezbrojnih priznanja i počasti; stalno zaokupljen sobom i svojim fizičkim izgledom, pompom i slavom; veliki ženskaroš i spletkaroš, inteligentni manipulator; instinktivno budan i sumnjičav prema svemu i svakome tko bi mogao i pomisliti da mu se približi, a kamoli da bude ravan njemu.

O njemu je objavljeno više od tisuću knjiga, na pedesetak svjetskih jezika, a mnogi od najvažnijih događaja iz njegova života i do danas su ostali tajna.

Bio je jedan od najpoznatijih komunista u svijetu, a nikad nije činjenično utvrđeno ni tko ga je, kad i gdje primio u članstvo partije kojom je doživotno vladao. Još manje se znalo o tome kad i kako ga je  zavjerenička moskovska Komunistička internacionala, Kominterna, imenovala za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije, o čemu je Tito za života ispričao najmanje šesnaest različitih verzija. A o najvećoj nepoznanici Titova života, njegovoj ulozi u staljinističkim pogromima u Sovjetskom Savezu, u kojima su, dok se on borio da ga Moskva dovede na čelo KPJ, strijeljane i stotine nevinih jugoslavenskih komunista, nikad se ništa nije doznalo.

 

Knjigu možete naručiti OVDJE.

Komentari su zatvoreni.