Besplatna dostava za sve narudžbe u RH!

USTAŠKA MLADEŽ

Objavljeno: 07/11/2018


Ustaška mladež bila je ambiciozno osmišljena, dobro ustrojena i čvrstom rukom vođena omladinska organizacija Ustaškoga pokreta. Sve prednosti i mane totalitarnoga ustroja Nezavisne Države Hrvatske, kao i njezine političke sudbine, jasno se vide i iščitavaju iz njezina djelovanja.
Uzimajući u obzir kontekst nastanka, trajanja i nestanka NDH-a, čiji se politički život poklopio s vrhuncem Drugoga svjetskoga rata, o organizaciji Ustaške mladeži može se zaključiti da je ona izvršila svoj zadatak. Organizirala je najveći mogući broj pripadnika i pripadnica Ustaške mladeži, osigurala je nekoliko tisuća dužnosnika koji su tu istu mladež trebali voditi, provodila je sve direktive iz jednoga središta efikasno ih distribuirajući prema svim ograncima organizacije, osiguravala je sve potrebne sadržaje i nacrte za njihov odgoj te se trudila, u skladu s mogućnostima vremena u kojemu je djelovala, provesti sve upute i smjernice Glavnoga ustaškog stana na čelu s poglavnikom Antom Pavelićem.
Iz rezultata istraživanja ove knjige jasno se vidi razlika između zamišljenoga nacrta i provedene organizacije Ustaške mladeži, kao i njezin administrativni ustroj.

Knjigu možete naručiti OVDJE!

Komentari su zatvoreni.