NAKON ZAGREBA, I U SPLITU VELIKI INTERES NA PREDSTAVLJANJU ROMANA „MATIJINO STOLJEĆE RATA“ IVANA ŠIMIĆA

Objavljeno: 21/01/2024

U organizaciji ogranaka Matice hrvatske Split i Grude te Hrvatske udruge Benedikt, u Splitu je u utorak 23. siječnja, u posve ispunjenoj dvorani Dominikanskog samostana, predstavljana knjiga “Matijino stoljeće rata” autora Ivana Šimića, u nakladi Despot infinitusa iz Zagreba. Knjigu su predstavili Mladen Vuković, Ivan Bošković i Josip Jović te na kraju sam autor.

Glavni lik romana je Matija, kćer, majka i baka koja je doživjela i preživjela obiteljske tragedije kroz burnu hrvatsku političku povijest 20. stoljeća od velikih migracija s konca 19. stoljeća i Prvoga svjetskog rata do posljednjeg, Domovinskog rata i recentnih događaja iz 1990-ih.

Ivan Šimić, autor rođen je 1964. godine u Dragićini pored Gruda. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Grudama, nakon čega je 1989. diplomirao na FESB-u u Splitu. Jedno vrijeme radio je kao srednjoškolski profesor, zatim kao radijski voditelj i novinar. U to vrijeme objavljuje svoje prve putopise i kratke priče. Zbirka njegovih kolumni objavljena je 2013. pod naslovom “Hercegovac s razlogom”, također u nakladi Despot infinitusa.

Komentari su zatvoreni.