Dorino Manzin

Zvonimir DespotDirektor i glavni urednikLeadership+385 95 2062 552zvonimir@despot-infinitus.com

Dorino Manzin
Prodaja i marketing
Leadership
+385 1 5800 064
dorino@despot-infinitus.com

Dorino Manzin (Osijek, 24. lipnja 1976.) magistrirao je indologiju i turkologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1994. živi i radi u Zagrebu. Član je Hrvatskoga filološkog društva. Povremeno predaje indijsku klasičnu filologiju (sanskrt) i komparativnu religiologiju u Družbi Zvuk Veda. Surađuje s Institutom za etnologiju i folkloristiku te Zagrebačkim lingvističkim krugom. Prevodi filološku građu s engleskog, talijanskog, hindskog, latinskog, sanskrta i prakrtskih jezika.

Od 1996. do 1998. radio je kao istraživački novinar u dvotjedniku Bumerang. Godine 2008. radio je kao urednik gradske rubrike dnevnog lista Metro Express. Od 2006. do 2013. radio je kao urednik, voditelj i producent televizijskih emisija “Povećalo” i “TV Mandragora”na OTV-u (Jabuka TV-u). Dugogodišnji je suradnik Instituta za nove medijske strategije iz Zagreba. Povremeno radi kao slobodni novinar. Pisao je za dvotjednik Bumerang, tjednike Nedjeljnu Dalmaciju i Globus, dnevne novine Jutarnji list i Slobodnu Dalmaciju, te internetski portal Zamirzine.net.

Pod pseudonimom Iolar objavio je tri knjige: Paganizam u teoriji i praksi – I. Doktrina paganizma, II. Magija i vještičarstvo, III. Obredi i simboli; Despot Infinitus, Zagreb, 2013. Od 2014. radi na tekstu niza romana pod zajedničkim nazivom “Priče iz Dragulj-zemlje”, žanra epske fantastike.