Ostvarite najbolje pogodnosti!

Niste se još prijavili na naš newsletter? Saznajte prvi za sve pogodnosti!
Ime i prezime
e-mail
Despot Infinitus 2015.
Despot Infinitus – Web Knjižara

DRŽAVNI TERORIZAM

 

Knjiga Danijele Lucić Državni terorizam iznimna je pojava u znanstvenoj produkciji te predstavlja iznimno socijalnoznanstveno djelo u kojemu je obrađena jedna od presudnih tema suvremenoga svijeta: terorizam – državni terorizam.
Knjiga istražuje tematiku terorizma općenito i državnog terorizma partikularno, konstitutivnih elemenata suvremenih sociopolitičkih procesa, presudne subjekte i faktore međunarodnog poretka, međunarodnih odnosa te nacionalne i međunarodne sigurnosti 20. i 21. stoljeća. To je iznimna, najviše razine kvalitete, sveobuhvatna analiza povijesnog i recentnog terorizma i državnog terorizma.
Riječ je o prvoj knjizi koja se objavljuje u Republici Hrvatskoj na ovu temu, a zbog primijenjene kompleksne metodologije spada u red svjetskih dostignuća. Knjiga je značajan doprinos nizu znanstvenih disciplina i poddisciplina, prvenstveno politologiji, sociologiji, komparativnoj politici, međunarodnim odnosima, studijama sigurnosti, studijama terorizma, komparativnim regionalnim studijama, tranzitologiji.

 

Iz recenzije prof. dr. sc. Mirka Bilandžića

Knjigu možete kupiti OVDJE.